0
محتویات سبد خرید
  • 4524
  • 93 مرتبه
ترکیب باکتری‌ و فناوری نانو برای تولید آب آشامیدنی

ترکیب باکتری‌ و فناوری نانو برای تولید آب آشامیدنی

07/10/1399

محققان الیافی را که توسط باکتری‌ها تولید شده‌است با نانوساختارهای کربنی ترکیب کردند و موفق به تولید فیلتری شدند که می‌تواندمیکروب‌های آب را از بین ببرد و آب آشامیدنی تولید کند.
 به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، محققان دانشگاه واشنگتن فیلتری ساختند که می‌تواند به کسانی که دسترسی به آب آشامیدنی نداردکمک کند تا آب قابل‌آشامیدن تولید کنند. این گروه تحقیقاتی از ترکیب باکتری و نانوذرات برای تولید این فیلتر استفاده کردند، فیلتری که می‌تواندباکتری‌های مضر را از بین ببرد.سازمان ملل پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۲۵ در حدود نیمی از مردم جهان در نواحی زندگی کنند که آب در آنجا کمیاب است. بنابراین فشارزیادی برای توسعه فناوری‌های تصفیه‌کننده آب وجود دارد تا به سرعت این مشکل حل شود.برای ساخت این فیلتر از آمیزه‌ای از الیاف استفاده شده‌است، الیافی که توسط باکتری‌ها تولید می‌شوند. این الیاف با اکسید گرافن ترکیب شده ودر نهایت فیلتری ایجاد می‌شود که می‌تواند نور خورشید را به گرما تبدیل کرده و سپس باکتری‌ها را از بین ببرد.به اعتقاد یونگ شین جون از محققان این پروژه، از آنجایی که این فناوری با استفاده از نور خورشید کار می‌کند برای افرادی که در نواحیدوردست زندگی می‌کنند که دسترسی کافی به برق ندارند، مناسب است.جون گفت: در جایی که ما الکتریسیته در دسترس نداریم، این فیلتر می‌تواند باکتری‌های مضر را از بین ببرد. یکی از دغدغه‌های استفاده از فیلتر،تعویض دوره‌ای آنها است. در این فیلتر این مشکل وجود ندارد و وجود الیاف نانویی می‌تواند برای از بین بردن باکتری‌ها کافی باشد.»پژوهشگران در حال کار برای تولید انبوه این فیلترها هستند، از آنجایی که این فناوری در اول مسیر تجاری‌سازی قرار دارد هنوز نمی‌توان هزینهاین فیلترها را مشخص کرد. در حال حاضر هزینه تولید غشاء یکی از مهم‌ترین موانع در تجاری‌سازی غشاءهای تولید آب شیرین است.هوئک از محققان این پروژه در ادامه گفت: برای این که مطمئن شویم که نیاز آب جهان تأمین می‌شود، به غشاء بهتری نیاز نداریم بلکه به غشائینیاز داریم که بتواند با قیمت ده برابر کمتر از قیمت غشاءهای رایج کار کند و به‌صورت تجاری در دسترس باشد.ممکن است که غشاء مبتنی بر باکتری که این گروه ساختند بتواند در بازار موفق شود چرا که برای کشتن میکروب‌ها از نور خورشید استفادهمی‌کند و این کار هزینه نگهداری را کاهش می‌دهد.

فایل های پیوست

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.