به نقل از نیواطلس، مس با آزادکردن یونهایی خاص غشای سلولهای باکتریایی را پاره کرده و آنها را از بین میبرد. پژوهشگران برای سریعتر و مؤثرتر کردن این روند به تاباندن لیزر بر روی سطح فلز مس متوسل شدهاند. تاباندن لیزر بر روی سطح فلز مس منجر به یکدستتر شدن و صافتر شدن رویه مواد مسی میشود و سطح تماس میکروبها و این فلز را به حداقل میرساند. در نتیجه، یونهای فلز مس با سرعت بیشتری میتوانند سطح آن را از باکتریها پاکسازی کنند.
به گفته دکتر رحیم رحیمی استادیار دانشگاه Purdue و مجری این طرح تحقیقاتی، استفاده از لیزر در مقیاس نانو باعث صیقل خوردن سطح فلز مس شده، بافت آن را منسجمتر، صافتر و مقاومتر میسازد و جریان یونها را در فلز مذکور تقویت میکند. در این حالت سطح فلز مس از باکتریهای خطرناکی مانند E. coli و MRSA در عرض حداکثر ۴۰ دقیقه پاکسازی میشود. تاباندن لیزر بر روی سطح فلز مس تغییری در لایههای زیرین آن ایجاد نمیکند و علاوه بر این تمام خصوصیات مکانیکی موجود در این فلز در فرایند مذکور حفظ میشود.
همچنین این ساز و کار فاقد اثرات مخرب زیست محیطی است. محققان امیدوارند در آینده بتوان از این روش برای پاکسازی کم هزینه بسیاری از ابزار و وسایل پزشکی استفاده کرد.