به نقل از نیواطلس، گرافن لایهای نازک و متشکل از صفحاتی است که از تک اتمهای کربن مرتبط با هم تشکیل شدهاند. به زودی از این ماده برای مقابله با باکتریهایی استفاده میشود که لولههای فلزی را میخورند و باعث سوراخ شدن آنها میشوند.
پوسیدگی لولههای انتقال آب موجب هدر رفتن میلیونها لیتر از این مایع حیاتی در کشورهای مختلف جهان میشود و گرافن را میتوان برای غلبه بر این چالش اساسی به کار گرفت. برخی باکتریهای موجود در خاک که به باکتریهای کاهش دهنده سولفات مشهور هستند با چسبیدن به سطح خارجی لولههای آب و دیگر تجهیزات آب رسانی باعث خوردگی آنها میشوند.
نکته مهم این است که حتی در صورت پاکسازی کردن لولههای آب، این باکتریها تنها در عرض ده روز مجدداً میتوانند روند خوردگی لولهها را آغاز کنند. تا به حال از برخی انواع پلیمر برای متوقف کردن باکتریهای یادشده استفاده گردیده که این روش هم چندان مؤثر نبوده است.
از همین رو پژوهشگران امریکایی پوششی گرافنی ابداع کردهاند که تنها یک نانومتر ضخامت دارد و با چسباندن آن به دور لولهها میتوان به خوبی از آنها در برابر هر نوع خوردگی حفاظت کرد. گرافن به علت خاصیت ضدمیکروبی خود میتواند باکتریها را از بین ببرد. دوام بالای گرافن باعث میشود پوشش حفاظتی یادشده تا سالها سالم باقی بماند.